Kamis, 23 Desember 2010

Surat Pribadi Basa Sunda

Bandung,12 Oktober 2010

Kahatur

Shinta Dewi

Di Jakarta

Sareng hormat,

Shinta kumaha damang? Nuhun upami damang mah. Abdi oge dina danget ieu mah teu kirang sawios-wios.

Nu mawi abdi nyerat teh bade ngawartosan, rehna minggu payun abdi sakulawargi bade ka Jakarta. Upami teu aya pamengan, abdi bade ka bumi shinta. Abdi teh hayang dianteur ulin ka Ancol.

Sakieu bae serat ti abdi. Mugi-mugi urang tiasa tepang minggu payun. Hatur nuhun.

Hormat abdi,

Athalia Nadya

9 komentar:

  1. terima kasih ya info yang sangat membantu

    BalasHapus
  2. bgus sih blognnya
    ajarin dong kakak

    BalasHapus
  3. Lebih bagus lagi kalau beberapa kata/kalimat diubah jadi begini:

    minggu ---> minggon
    Nu mawi abdi nyerat teh --> Peryogina abdi ngadamel ieu serat
    hayang dianteur ulin --> hoyong dijajap/disarengan ameng

    BalasHapus